Polityka Prywatności

  1. Informacje Ogólne

    1. Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem url: stalmen.pl

    2. Serwis www nie zbiera żadnych danych osobowych użytkowników, którzy korzystają z Serwisu www.

    3. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych jest: DFS Adam Podstawa,NIP: 9112031683, Regon: 383869882

    4. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: biuro@stalmen.pl

    5. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.

    6. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następującym celu: prezentacja oferty lub informacji

    7. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób: poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”.

    8. W ramach serwisu mogą być stosowane następujące rodzaje plików cookies (źródło: https://wszystkoociasteczkach.pl/):

  1. niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

  3. wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

  4. funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

  5.  „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. 

  1. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.

  2. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów programistycznych.

  3. Hosting

    1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: nazwa.pl (url: http://www.nazwa.pl)

  4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

    1. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców:

        1. firma hostingowa na zasadzie powierzenia

        2. upoważnieni pracownicy i współpracownicy,którzy korzystają zdanych w celu realizacji celu działania strony

      1. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:

  1. Udostępnienia danych, które posiada Operator, Administrator, przekazanych do innych upoważnionych odbiorców.

  2. Skorygowania wcześniej podanych danych.

  3. Usunięcia danych z bazy Operatora i Administratora.

  4. Na niewłaściwe działanie Administratora można złożyć uzasadnioną skargę do odpowiedniego organu przewidzianego w tym zakresie.

  5. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

  1. Istotne techniki marketingowe

     1. Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez stat4u.net (na zasadzie licznika ilości wejść na stronę). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje.

   6. Informacja o plikach cookies

    1. Serwis korzysta z plików cookies.

    2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Serwisu.

    4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

        1. Utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

        2. Realizacji celów określonych powyżej w części “Istotne techniki marketingowe”;

        3. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

        4. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

        5. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

        6. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzibą w USA).

7. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

1.Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

2.W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

o   Edge

o   Internet Explorer

o   Chrome

o   Safari

o   Firefox

o   Opera

Urządzenia mobilne:

o   Android

o   Safari (iOS)

o   Windows Phone




2015-2020 Stalmen. Wszystkie prawa zastrzeżone.